Counseling en therapie

Grip op emotie en problemen?

Als erkend geregistreerd counselor bied ik begeleiding bij diverse klachten. Ook wel psychosociale therapie of alternatieve / complementaire zorg genoemd. Als counselor ben ik lid van de Nederlandse Federtie Gezondheidszorg en de overkoepelende organisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, Deze begeleiding bied ik aan individuen en aan stellen die problemen ervaren in hun relatie.

Psychosociale therapie is goed in te zetten wanneer je klachten en/of problemen ervaart met een psychosociale achtergrond. Bijvoorbeeld:


Na aanmelding kan je in de meeste gevallen binnen 2 weken starten met het traject. Er is dus geen wachtlijst en je kan snel aan de slag om je problemen aan te pakken!
Voor de begeleiding kan je kiezen voor persoonlijke begeleiding met face tot face contacten, of voor online begeleiding. Uiteraard stemmen we de aanpak af aan wat jij nodig hebt en wat bij jou als persoon past. Ik luister met aandacht naar jouw verhaal en zoek samen met jou de beste vorm in het traject. Een gesprek duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Neem contact op voor informatie over de kosten.

Persoonlijke begeleiding
We starten altijd met een intake. Op basis van het probleem en de hulpvraag kunnen haalbare doelen gesteld worden, waar u stapsgewijs aan kan werken. Meestal is dat na 1 gesprek helder, soms is een aanvullend gesprek nodig.
In de aanpak en het contact kan ik gebruik maken van verschillende methoden waar ik me in de afgelopen jaren in bekwaamd heb:


Emotionally Focused Therapy Begeleiding voor relaties: Loopt jullie relatie niet zo als je zou willen en wil je daar samen aan gaan werken? Dan is EFT een mooie methode waarmee goede resultaten behaald worden. EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Zij heeft die inzichten bijeen gebracht in EFT. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. In een relatie kunnen de (negatieve) emoties hoog oplopen. Dat is lastig, maar ook begrijpelijk want de ander is zo belangrijk dat je die niet kwijt wilt raken. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen.

IEMT (Integral Eye Movement Therapy) Deze methode heb ik mogen leren bij Anne ten Brinke: http://www.iemt-training.nl/
IEMT is een krachtige methodiek voor het werken met gevoelszaken. Het is in te zetten voor: •stress reductie •neutraliseren van steeds terugkerende emoties en gevoelens •verwerking van ingrijpende levenservaringen ( o.a. verlies en trauma) •behandeling van PTSS, angst en depressie •persoonlijke ontwikkeling Er wordt met de ogen bewogen om de gewenste verandering tot stand te brengen. IEMT en EMDR zijn beide methodieken waar met oogbewegingen wordt gewerkt om verandering te creëren. EMDR heeft al bewezen dat het werken met oogbewegingen effectief is. IEMT werkt ook met oogbewegingen. Dit is echter niet de kern van de methodiek. De methodiek is ontwikkeld rondom patronen van chroniciteit. Dit zijn patronen die maken dat een gevoelsmatige problematiek blijft voortduren c.q. chronisch wordt. Uit het onderzoek naar deze patronen zijn specifieke behandelwijzen ontstaan voor steeds terugkerende intens negatieve gevoelens, identiteitsbeleving, post-traumatische stress en depressie.

 

Online begeleiding
Konsilo biedt online begeleiding met behulp van een methodiek voor korte en krachtige e-coaching en begeleiding.
Een week lang intensief mailcontact om te ontdekken waar je staat, wat je wilt en waar je naartoe gaat.
Kosten voor online begeleiding is €345,- voor 1 week met 4-8 mails.
Neem voor meer informatie gerust contact met me op.

Samen met een studiegenoot,  Madelène Bikker, bied ik online begeleiding aan via http://www.bikwa.nl. Neem gerust eens een kijkje op de site.

 

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering en wat u in dat jaar al gedeclareerd heeft aan alternatieve zorg, kan u voor counseling voor vergoeding in aanmerking komen bij uw ziektekostenverzekeraar. Meer informatie over vergoedingen vind je op de site van NFG: www.de-nfg.nl

Ik ben via de NFG aangesloten op een onafhankelijk klachtenbehandelaar in het kader van de WKKGZ.

Voor nadere informatie kan u altijd met mij contact opnemen.