Mijn naam is Bernadette Kwaks. Sinds 2008 actief met Konsilo.

De kikker die je op deze site tegenkomt heeft voor mij een diepere betekenis. Natuurlijk in de eerste plaats vanwege mijn achternaam. Die link is snel gelegd. Maar een kikker staat ook voor transformatie en ontwikkeling. Dat is een kenmerk waar ik me in begeleiding sterk voor wil maken. Buiten dat staat de kikker voor mij ook voor humor. Humor neemt een belangrijke plaats in in mijn leven en deze zie je dan zeker ook terug komen in mijn professionele aanpak. Als geboren Bosschenaar, ofwel Oeteldonker, ben ik bekend met d'n oetel en ook vanuit dat perspectief neemt de kikker een plaats in in mijn leven. En zo vertelt het plaatje van deze kikker ook een verhaal over mij als persoon.

In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die vastgelopen zijn in hun persoonlijke leven en/of hun professionele bestaan. Ik word daarvoor ingeschakeld door bedrijven die hun medewerkers optimaal willen ondersteunen. Begeleiding kan dan bijvoorbeeld worden ingezet als preventie of in het kader van duurzame inzetbaarheid. Ook kunnen bedrijven mij inschakelen wanneer een medewerker arbeidsongeschikt is voor bijvoorbeeld het uitvoeren van een traject re-integratie tweede spoor of wanneer zij afscheid moeten nemen van een medewerker voor een outplacement-traject.

Particulieren weten mij te vinden voor therapie en persoonlijke begeleiding op het gebied van werk en/of persoonlijke ontwikkeling.

Door de aanwezige samenwerking met verschillende partners in het werkveld en in de regio, beschik ik over een groot netwerk en kan ik een brede dienstverlening bieden.

Na mijn HBO-opleiding arbeidsvoorziening aan de Akademie Mens Arbeid heb ik ruim 25 jaar ervaring opgedaan in coaching en advisering in het werkveld van mens en werk. In 2008 heb ik heel bewust de keuze gemaakt verder te gaan als zelfstandige. Zo kan ik optimaal mijn passie en plezier voor het werk inzetten.

Naast mijn professionele ervaring heb ook ik persoonlijke ervaring met vraagstukken als zingeving, stress en balans. Graag zet ik mijn kennis en ervaring in om ook jou een groei door te kunnen laten maken en zo meer grip te krijgen op vraagstukken en problemen.

Mijn kennis en vaardigheden houd ik op peil door het volgen van cursussen en trainingen en door deelname aan intervisie. Juni 2014 heb ik de HBO opleiding psychosociaal counselor met goed gevolg afgerond. In November 2017 heb ik de Post-HBO stressmanagement afgerond. Deze opleiding omvat verschillende technieken uit de NLP (neurolinguïstisch programmeren)

Ik beschik over ruime kennis en ervaring op het gebied van arbeidsbeperkingen, van verslavingsproblematiek, en psychosociale vraagstukken.

Door Noloc, vereniging voor loopbaanprofessionals, ben ik opgenomen in het beroepsregister. Na toetsing door het CMI in januari 2015 en in December 2017 ben ik opgenomen in het register van loopbaanprofessionals Dit houdt in dat ik voldoe aan de eisen van het kwalificatieprofiel van CMI, en mijzelf daarom “register loopbaanprofessional” mag noemen. In mijn dienstverlening houd ik mij uiteraard aan de “Noloc gedragscode”